EHLİYET SINAVI İLKYARDIM SORULARI

blog yazısı ekle !

EHLİYET SINAVI İLKYARDIM SORULARI

Bu başlıkta 10 Ekim 2015 tarihinde yapılan ehliyet sınavı ilkyardım soruları bulunmaktadır.

Bu derste çoğunlukla sürücünün trafik kazası ile karşılaştığı zaman ilk yardımı nasıl uygulayacağını, neler yapması gerektiğini ve neler yapmaması gerektiğinin eğitimini vermektedir. Ayrıca bu derste yetkililere bu durumu nasıl haber vereceği, çevre şartlarıyla beraber nasıl bir önlem alabileceğinin konusu işlenir.

Özel Hasköy Cemre Sürücü Kursları

Keçiören

MİSYONUMUZ

Nurten Türk tarafından kuruluşu gerçekleştirilen; Hasköy Cemre Sürücü Kursu 2010 Öğretime başlama izni aldıktan sonra 2017 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığımızın gözetimi ve denetiminde çalışmalarına devam eden sürücü kursumuzun amacı; trafik bilincinin yaygınlaştırılmasının yanında ferdi olarak insan haklarına saygılı kanun ve yönetmeliklere uyan ; Bilgi ve beceri donanımlı sürücülerin yetiştirilmesini birincil hedef olarak amaç edinmiştir.

Çalışmalarında birincil olarak bilgi-beceri ve donanıma önem veren bu alanda iş disiplini ve iş ahlakını ön plana çıkaran ilkelerinden ödün vermeyen bir hizmet kurumudur.

VİZYONUMUZ

Kuruluşumuzdan bu güne kadar; kendini yenileyen, eğitim ve öğretimde görsel ve işitsel bütün argümanları kullanan kursumuz; hizmette sınırlayıcı öğelerin olmadığı inancı ile bilinçli huzurlu, İnsan haklarına saygılı ve hoş görülü, sürücülerin yetiştirilmesini kendisine hedef olarak almıştır.

Misyon ve Vizyonumuzda belirtilen prensipler doğrultusunda halkımıza hizmet eden kursumuza, Gösterdiğiniz ve göstereceğiniz ilgiye teşekkür eder, kazasız ve sağlıklı günler dileriz.

A1-A2-B-D için Doğru tercih!
devamını oku...
Adres: Kamil Ocak Mah. Divrik Cad. Emet Sok. 31/B Keçiören-Ankara

Özel Hasköy Cemre Sürücü Kursları - İncirli

Keçiören

MİSYONUMUZ

Nurten Türk tarafından kuruluşu gerçekleştirilen; Hasköy Cemre Sürücü Kursu 2010 Öğretime başlama izni aldıktan sonra 2017 tarihinde eğitim öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığımızın gözetimi ve denetiminde çalışmalarına devam eden sürücü kursumuzun amacı; trafik bilincinin yaygınlaştırılmasının yanında ferdi olarak insan haklarına saygılı kanun ve yönetmeliklere uyan ; Bilgi ve beceri donanımlı sürücülerin yetiştirilmesini birincil hedef olarak amaç edinmiştir.

Çalışmalarında birincil olarak bilgi-beceri ve donanıma önem veren bu alanda iş disiplini ve iş ahlakını ön plana çıkaran ilkelerinden ödün vermeyen bir hizmet kurumudur.

VİZYONUMUZ

Kuruluşumuzdan bu güne kadar; kendini yenileyen, eğitim ve öğretimde görsel ve işitsel bütün argümanları kullanan kursumuz; hizmette sınırlayıcı öğelerin olmadığı inancı ile bilinçli huzurlu, İnsan haklarına saygılı ve hoş görülü, sürücülerin yetiştirilmesini kendisine hedef olarak almıştır.

Misyon ve Vizyonumuzda belirtilen prensipler doğrultusunda halkımıza hizmet eden kursumuza, Gösterdiğiniz ve göstereceğiniz ilgiye teşekkür eder, kazasız ve sağlıklı günler dileriz.

A1-A2-B-D için Doğru tercih!devamını oku...
Adres: İncirli Mah Yunus Emre Cad. 147/A Keçiören-Ankara

Öz Kızılay Sürücü Kursu

Kızılay

ANKARA'NIN EN ÇOK MOTOSİKLET EHLİYETİ VEREN SÜRÜCÜ KURSU

Motosiklet ehliyeti istiyorsanız, öncelikle kullanmak istediğiniz motosikletin motor gücü, ağırlığı ve silindir hacmi, gibi özelliklerine uygun bir motosiklet ehliyet sınıfı üzerinde karar vermelisiniz.

A1-A2 ve A SINIFLARINDAN HANGİSİ ?
Motosiklet ehliyeti için, hangi ehliyetle hangi motosikletleri kullanabileceğiz gibi sorularınıza cevap bulabilmeniz ve alacağınız ehliyete doğru karar verebilmeniz için işin uzman Motosiklet eğitmenleri sizin aramanızı bekliyor. Arayın, sizi daha ayrıntılı aydınlatalım.

A-A1-A2
TÜM MOTOSİKLET EHLİYETLERİN DE
12 SAAT EKSİKSİZ DİREKSİYON EĞİTİMİ
KIZILAY MOTOSİKLET EĞİTİM MERKEZİ

1989 yılında Ankara da kurulan Kızılay sürücü kursu Ziya Gökalp caddesi 9/14 (Çankaya Belediyesi yanı) Kızılay -Ankara adresinde sürücü eğitimi faaliyetine devam etmektedir. Başarılı geçmişiyle Ankara' nin önde gelen sürücü kursları arasında yer almakta ve sektöründe lider olma vizyonuyla faaliyetini sürdürmektedir. KIZILAY sürücü kursu; Motosiklet(A1-A2-A Sınıfları), Otomobil (B- Manuel, B-Otomatik) ve Otobüs (D sınıfı) ehliyetinde yeni yatırımları ile araç filosunu yenileyerek büyümeye devam etmektedir. Öz Kızılay sürücü kursunun ulaştığı başarının arkasında müşteri odaklı ve yüksek verimliliği hedef alan bir yönetim anlayışı mevcuttur. 2016 yılında değişen ehliyet sınıflarına da hızla uyum sağlayan kurumumuz bu konuda A sınıfı motosiklet ehliyeti , A2 sınıfı motosiklet ehliyeti, A1 sınıfı motosiklet ehliyeti ve B sınıfı düz ve otomatik vites otomobil ehliyetinde eğitim faaliyetini sürdürmektedir. Ankara'daki sürücü kurslarında değişimin öncüleri arasında yer alan Kızılay da sürücü kursu sektöründeki değişimlere hızla uyum sağlamaktadır. Kızılay da sürücü kursu hizmet verdiği tüm ehliyet sınıflarında müşteri memnuniyeti ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Motosiklet, günümüzün en popüler araçlarından biri haline geldiği günümüzde, Gerek ekonomik ulaşım gerekse hobi amaçlı kullanımıyla sürücü adaylarını cezbeder hale gelmiştir. Motosikletli yaşama adım atmanın ilk yolu A1-A2 veya A sınıfı Motosiklet ehliyetine sahip olmaktan geçmektedir. Motosiklet üzerindeyken sizi koruyacak bir kaporta yoktur. Kendinizi korumanın tek yolu iyi eğitim almak ve sürüş becerilerinizi sürekli geliştirmektir.

Bu iyi eğitim ile motosikletli hayata adım atarken sizi sadece ehliyet sınavına hazırlamıyor, motosiklet üzerinde kesinlikle olması gereken temel motosiklet eğitimiyle bilgilendiriyor ve bilinçli sürücüler yetişmesine katkı sağlıyoruz





MOTOSİKLET EĞİTİM DETAYLARI

Bisiklet kullanabiliyorsanız 12 saat teorik ve uygulamalı eğitimle motosiklet kullanmayı sıcak bir ortamda öğrenebilirsiniz.

İki saat teorik ders ile başlayan eğitimlerimiz daha sonra uygulamalı olarak devam etmektedir. Bütün derslerden sonra Sınavlardan başarılı olup ehliyetiniz ile kendi motorunuzu aldığınızda kursumuzdan +2 saat süreli adaptasyon eğitimi ücretsiz verilmektedir.

Eğitim Hattı :

1) Teorik eğitim.
2) Motosiklet tanışma.
3) Uygulamalı motosiklet eğitimi. (Vitesli motosiklet ile)
4) Akan trafik eğitimi.
5) Kendi motorunuza adaptasyon eğitimi.



SCOOTER İLE
Düz yolda ve rampada kalkış – duruş
Sabit gazla yürüme hızında yavaş sürüş (Denge eğitimi)
Altı metre çapta dönüş ve duruş.
Altı metre aralıklı kuka ile slalom çalışması.
Sabit noktalar arası farklı hızlarda fren çalışması.
Rampa ve düz yolda dar – geniş U dönüşü çalışmaları.
Motosiklet park kural ve uygulamaları.



VİTESLİ MOTOSİKLET İLE
Düz yolda ve rampada kalkış – duruş
Sabit gazla yürüme hızında yavaş sürüş (Denge eğitimi)
Altı metre çapta dönüş ve duruş.
Altı metre aralıklı kuka ile slalom çalışması.
Sabit noktalar arası farklı hızlarda fren çalışması.
Rampa ve düz yolda dar – geniş U dönüşü çalışmaları.
Motosiklet park kural ve uygulamaları.
Yarım debriyaj ile U dönüşler.
Fren antremanları.
Vites aralıkları ve uygunluğu eğitimleri
Panik fren antremanları.
Sinyal kullanma yetisinin ve alışkanlığının kazandırılması.
Engelden kaçış antremanları.

Bu eğitimlerin sonunda kendi motorunuzu aldığınızda 2 saat sureli adaptasyon çalışması yapılacaktır.

Eğitim sürecinde gerekli olan motosikletler ve bütün güvenlik ekipmanları tarafımızdan sağlanmaktadır.
Eğitimlere yorgun, uygunsuz ve bir gün önceden alkol alınarak gelinmemesi gerekmektedir.



A-A1 ve A2 Motosiklet Sınıflarında tüm kursiyerlerimize eksiksiz olarak verdiğimiz 12 Saat Uygulamalı Direksiyon eğitiminin dışında ehliyetiniz aldıktan sonra kendi motosikletiniz ile +2 saat Adaptasyon eğitimi de kursiyerlerimize Ücretsiz olarak verilmektedir







Motosiklet ehliyeti istiyorsanız, öncelikle kullanmak istediğiniz motosikletin motor gücü, ağırlığı ve silindir hacmi, gibi özelliklerine uygun bir motosiklet ehliyet sınıfı üzerinde karar vermelisiniz.

A1-A2 ve A SINIFLARINDAN HANGİSİ ?

Motosiklet ehliyeti için, hangi ehliyetle hangi motosikletleri kullanabileceğiz gibi sorularınıza cevap bulabilmeniz ve alacağınız ehliyete doğru karar verebilmeniz için işin uzman Motosiklet eğitmenleri sizin aramanızı bekliyor. Arayın, sizi daha ayrıntılı aydınlatalım 0(312)4354010



MOTOSİKLET EHLİYETİ

A1 SINIFI MOTOSİKLET EHLİYETİ : 50 cc-125 cc (16 yaş)A1 SINIFI REKLAM

Motosiklet Sürüş Eğitimleri;

Motosiklet ehliyeti eğitimlerine teorik bilgilendirme ile başlanır. Teorik eğitimlerde eğitim motosikletleri ve koruma ekipmanları tanıtılır, daha sonra trafiğe kapalı alanda temel sürüş ve hakimiyet eğitimi verilir. Temel sürüş ve hakimiyet eğitimi tamamlanınca, akan trafik eğitimi ile dersler tamamlanır.

Eğitim süresi; 12 ders saati olup, 1 ders 50 dakikadır

A1 sınıfı motosiklet ehliyetinin toplam maliyeti,daha önceden ehliyeti olanlar için;
600 tl kurs ücreti
70 TL direksiyon sınav ücreti
260 tl sürücü belgesi alırken trafik tescil şubesine ödenir.

Gerekli belgeler;
– 4 adet biyometrik (5×6 cm) fotoğraf1
– Diploma veya öğrenim belgesi
– Sağlık raporu
Motosiklet Eğitim Araçımız;
– Honda Ace 125 cc commuter

NOT: – Yukarıda belirtilen ücretler dışında ekstra hiçbir masrafınız olmayacaktır.

Ön kayıt için; kimlik ve varsa sürücü belgesini ozkizilay@hotmail.com adresine mail veya 5369255347 numaralı telefona whatsapp ile göndererek ön kayıt yapabilirsiniz.
Eğitimlerimizde her adayımız için ayrı bir motosiklet, hijyenik bone, kask, dizlik, eldiven, full korumalı motosiklet montu ve iletişim için kulaklıklı telsiz verilir.

A2 SINIFI MOTOSİKLET EHLİYETİ : 12 kw/14hp – 35kw/47hp arası motosikletler (18 yaş)

Motosiklet Sürüş Eğitimleri;motosiklet-sigortasi

Motosiklet ehliyeti eğitimlerine teorik bilgilendirme ile başlanır. Teorik eğitimlerde eğitim motosikletleri ve koruma ekipmanları tanıtılır, daha sonra trafiğe kapalı alanda temel sürüş ve hakimiyet eğitimi verilir. Temel sürüş ve hakimiyet eğitimi tamamlanınca akan trafik eğitimi ile dersler tamamlanır.

Eğitim süresi; 12 ders saati olup, 1 ders 50 dakikadır

A2 sınıfı motosiklet ehliyetinin toplam maliyeti,daha önceden ehliyeti olanlar için;
600 tl kurs ücreti
70 TL direksiyon sınav ücreti
260 tl sürücü belgesi alırken trafik tescil şubesine ödenir.

Gerekli belgeler;
– 4 adet biyometrik (5×6 cm) fotoğraf
– Diploma veya öğrenim belgesi
– Sağlık raporu

Motosiklet Eğitim Araçlarımız;

Mondial Zone180 cc commuter ve Honda Ace 125 cc commuter

NOT: – Yukarıda belirtilen ücretler dışında ekstra hiçbir masrafınız olmayacaktır. (dosya ücreti vs.) –

Ön kayıt için; kimlik ve varsa mevcut ehliyeti ozkizilay@hotmail.com adresine mail veya 5369255347 numaralı telefona whatsapp ile göndererek ön kayıt yapabilirsiniz.
Eğitimlerimizde her adayımız için ayrı bir motosiklet, hijyenik bone, kask, dizlik, eldiven, full korumalı motosiklet montu ve iletişim için kulaklıklı telsiz verilir.

A SINIFI MOTOSİKLET EHLİYETİ : 36kw/48 hp üzeri tüm motosikletler(24 yaş ve üzeri)mt 07

Motosiklet Sürüş Eğitimleri;

Motosiklet ehliyeti eğitimlerine teorik bilgilendirme ile başlanır. Teorik eğitimlerde eğitim motosikletleri ve koruma ekipmanları tanıtılır, daha sonra trafiğe kapalı alanda temel sürüş ve hakimiyet eğitimi verilir. Temel sürüş ve hakimiyet eğitimi tamamlanınca akan trafik eğitimi ile dersler tamamlanır.

Eğitim süresi; 12 ders saati olup, 1 ders 50 dakikadır

A2 sınıfı motosiklet ehliyetinin toplam maliyeti;
1000 tl kurs ücreti
70 TL direksiyon sınav ücreti
260 tl sürücü belgesi alırken trafik tescil şubesine ödenir.

Gerekli belgeler;
– 4 adet biyometrik (5×6 cm) fotoğraf
– Diploma veya öğrenim belgesi
– Sağlık raporu

Motosiklet Eğitim Araçlarımız;

Yamaha MT 07 – Mondial Zone180 cc commuter – Honda Ace 125 cc commuter

NOT: – Yukarıda belirtilen ücretler dışında ekstra hiçbir masrafınız olmayacaktır. (dosya ücreti vs.) –

Ön kayıt için; kimlik ve varsa mevcut ehliyeti ozkizilay@hotmail.com adresine mail veya 5369255347 numaralı telefona whatsapp ile göndererek ön kayıt yapabilirsiniz.
Eğitimlerimizde her adayımız için ayrı bir motosiklet, hijyenik bone, kask, dizlik, eldiven, full korumalı motosiklet montu ve iletişim için kulaklıklı telsiz verilir.

A sınıfı ehliyet te 24 yaş altındakiler için A2 ehliyet şartı vardır.
devamını oku...
Adres: Ziya Gökalp cad. 9/15 Kızılay-Ankara

Esat Sürücü Kursu

Küçükesat

2006 yılında Özel Esat Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursunu kurmak üzere; yenilikçi yaklaşımımız ile müşterilerimize, sürücülere ve sürücü adaylarına Değer yaratmak, Doğruluk, Dürüstlük, Yasalara Uygunluk, Teknolojiyi Kullanmak, %100 Müşteri Memnuniyeti Sağlamak ve Toplumda Bilinçli Sürücüler Kitlesi Oluşturmak gibi değişmez temel ilkeler ile yola çıktık.

22.06.2006 tarihinde henüz kurum açma işlemlerine başlamadan Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek bilinçli toplum, bilinçli sürücüler ilkelerimize uygun olarak online eğitim sistemi ile tüm sürücülere ve sürücü adaylarına hizmet vermeye başladık. Bugün ise sizlerin ilgisi ve desteği ile Türkiye geneli ve Dünya'nın birçok ülkesinden gelen günlük yaklaşık 3.000 ziyaretçi web sitemizden yararlanmaktadır.

22.06.2006 tarihinde kurum açma işlemleri için Milli Eğitim Bakanlığına gerekli müracaatları yaptık ve 08.09.2006 tarihinde halen Merkez Çankaya İlçesi Esat Cad. NO:123/3-4 adresinde eğitim-öğretime başladık.

Bugün, memnunlukla görmekteyiz ki tüm hedeflerimize bu ilkeler ile ulaşmış bulunmakta ve yeni hedeflerimize doğru dinamizm ve inancımızla yolumuzda ilerlemekteyiz.

Uzman Kadromuzla iyi tanımlanmış olan vizyonumuz, bizi diğerlerinden ayıran temel özelliğimizdir. Vizyonumuzu gerçekleştirmeye yönelik hedef ve çalışmalarımız sektörde seçkin bir kurum olmamızda önemli bir rol oynamaktadır.

İşimizi Kanun, Tüzük, Yönetmelik ve diğer bütün yasal düzenlemeler çerçevesinde yaparak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrasında da sizlere en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm dostlarımızın göstermiş olduğu ilgi ve desteğe teşekkür ederiz.

Hüseyin ÖZTOPRAK
Kurucu Müdürdevamını oku...
Adres: Esat Caddesi No: 123-4 Esat-Ankara

Başkent Ümitköy Sürücü Kursu

Ümitköy

BAŞKENT ÜMİTKÖY SÜRÜCÜ KURSUNDA;
Yüzde yüz müşteri memnuniyetini, kaliteli ve verimli eğitimi, size özel ödeme koşullarında alırsınız...

ÖZEL DİREKSİYON DERSİ ALIRKEN;
Kendisini direksiyon eğitmeni adletmiş olan, hiç bir kurumda kendisine yer bulamamış ve mesleğini işportacılığa dönüştürmüş, piyasa ortamında çalışan 3-5 saatte trafiğe çıkarma garantisi veren ve yaşadığınız sorunları bile şikayet edecek bir üst mercisi olmayan ortamı tercih etmeyiniz...

TRAFİK HERKES İÇİN HAYATTIR
Uzun yıllar sürecek dostluğunuzu kendimize en büyük kazanç görmek dileğiyle... devamını oku...
Adres: 8. cadde No: 45/2 Ümitköy-Ankara

Karem Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu

Yıldız

devamını oku... Adres: Turan Güneş Bulvarı Yıldızevler Mahallesi No: 12 / 9-11 Çankaya-Ankara

Dikmen Öveçler Sürücü Kursu

Öveçler

devamını oku... Adres: Ata Mahellesi 1066. Cadde 1-18 Öveçler-Ankara

Bahçelievler Sürücü Kursu

Bahçelievler

1990 yılından beri; Eğitimi ilke edindik. % 90 oranında tavsiye edilir olduk.
Yazılıda % 100 ; Direksiyonda % 75 başarı sağladık.
Çünkü; sizlerin hayatı bizim için önemlidir.
başarıyı ve anlayışı sizlerle paylaşmak için BAHÇELİEVLER SÜRÜCÜ KURSUdevamını oku...
Adres: Muammer Aksoy Caddesi ( Eski 2. Cadde) 64-A Bahçelievler-Ankara

Balgat Sürücü Kursu

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi 1397. Sokak 8-A Balgat-Ankara

Birlik Sürücü Kursu

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mahallesi 448 Cadde 34/5 Çankaya-Ankara

Nokta Sürücü Kursu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: 3. Cadde 49. Sokak No: 9 Bahçelievler-Ankara

Bahçelievler Sürücü Kursu Öveçler Şubesi

Öveçler

devamını oku... Adres: Kabil Caddesi 66-c Öveçler-Ankara

ER-BÜ Sürücü Kursu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Köyiçi 8.Cadde No: 132-1 Çayyolu-Ankara

Gökalp Sürücü Kursu

Çankaya

Ankara'da bulunan SÜRÜCÜ KURSLARI İÇERİSİNDE GÜVENİLİRLİK DÜRÜSTLÜK İLKESİNDEN ÖDÜN VERMEDEN ÇALIŞAN BİR KURUMDUR.

Gökalp SÜRÜCÜ KURSU ADAYLARININ TRAFİĞE ÇIKMADAN ÖNCE YAŞADIĞI STRESİ VE HEYECANI EN AZA İNDİREREK TRAFİĞE UYUMLARINI HIZLANDIRIR. UZMAN KADROMUZ İLE KLİMALI SINIFLARDA ANİMASYON DESTEKLİ TEORİK DERSLER VERMEKTEYİZ. GÜLER YÜZLÜ USTA ÖĞRETİCİLERİMİZ SON MODEL ARAÇLARIMIZLA DİREKSİYON EĞİTİMLERİ VERMEKTEDİR.

EHLİYETİ OLUP dA ARAÇ KULLANMAKTA ZORLUK ÇEKENLER İÇİN ŞEHİR İÇİ, ŞEHİRLER ARASI vE EĞİTİM PİSTİNDE ÖZEL DİREKSİYON EĞİTİMİ VERMEKTEYİZ.

Vizyonumuz

Hâkim olduğu alanda bilinçli sürücüler yetiştirerek; sektöründe takdir ve tercih edilen bir sürücü kursu olmak.

Misyonumuz

Son model araçlarımız ve alanında ileri sürüş uzmanı direksiyon eğitmenlerimizle güler yüzlü bir hizmet çerçevesinde; sürücü adaylarımızın akıcı trafikte kurallara uygun ve profesyonel şekilde araba kullanmalarını sağlamak.

Bu süre içinde son teknoloji sınıflarımızda teorik ders konularını işlemek; özellikle ilk yardım konularında uygulamalı olarak adaylarımıza nasıl davranmaları gerektiğini göstermek.

Ehliyet konusunda hem teorik olarak hem trafikte aktif haldeyken profesyonel ve kontrollü davranan adaylar yetiştirmek.

NEDEN BİZ

DEĞERLERİMİZ

Çalışanları tanır, yeteneklerini geliştirir, fikirlerine değer verir, yeni fikir üretimini destekleriz.
Performansımızın değeri katılımcılığımızla ölçülür.
Her işimiz önemlidir, ihmal edilemez.
Eğitime yapılan yatırımı kutsal sayar, her türlü desteği veririz.
İnsanları suçlamaz, süreçleri sorgularız.
Konuları yasalar çerçevesinde, ön yargısız, koşulsuz ve iyi niyetle değerlendiririz. Ancak daha iyiyi bulmak için yasaları da irdeleriz.
İnisiyatif kullanmaktan çekinmeyiz.
Kurumumuzu her yönüyle tanır, konulara içinde bulunduğu çevre ile birlikte bütüncül yaklaşırız.
Yenilikçiyiz. Öğrenmeyi yenilikçilik için fırsat sayar, değişimin önemine inanırız.
Her durumu kurum kültürünü geliştirmek için bir fırsat sayar, eleştiri ve uyarıları kurum kültürüne yapılan bir katkı olarak değerlendiririz.
Zamanın değerine inanırız.
Çevreye karşı duyarlıyız.
En iyi olmak için inandırıcı olmalıyız.
Teknolojik gelişmeleri yakından izler, kullanılmasına önem veririz.
Geleceği bu günde yaşarız.
Sabırlıyız. Dinlemesini biliriz.
Biz bilinciyle çalışırız. Başarı hepimizindir. Kurumun başarısı da başarısızlığı da bizimdir.

HEDEFLERİMİZ

Özel sektörün eğitim alanına yatırım yapmasını teşvik etmek, daha çok vatandaşın özel öğretim kurumlarından yararlanmasını sağlamak.
Özel öğretim kurumlarındaki eğitim, öğretim ve yönetim kalitesini yükseltmek.
En iyiye ulaşmak için, çalışanların motivasyonunu en üst düzeye çıkararak, etkinlik, verimlilik, iletişim ve işbirliğini artıracak yapılanmayı sağlamak.
Özel öğretim kurumlarında sürekli iyileştirmeyi sağlamak için, denetim sistemini (rehberlik anlayışıyla) yol gösterici bir anlayışla geliştirmek.
Çalışanları tanıma ve takdir etmeye dayalı performans değerlendirme ve kariyer geliştirme sistemini kurmak.

POLİTİKAMIZ

Eğitime yapılan yatırımı kutsal sayma değerimize bağlı kalarak, verdiğimiz hizmetin ülke geleceğine etkisinin bilinciyle, yasalar çerçevesinde:

Birlikte yönetme anlayışıyla,
Liderlerin etkin katılım ve önderliğiyle,
Teknolojiden yararlanarak,
İşbirlikleriyle,
Tarafların ihtiyaçlarına bağlı eğitim etkinlikleriyle,
Yerinden yönetimin etkinlik ve verimliliğini artırarak,
Süreç yönetim sistemini ve buna dayalı organizasyon yapısını geliştirerek,
Çalışanlara kuruluşun değer ve ilkelerini benimseterek,
Performans değerlendirme sistemini kurarak,
İhtiyaç ve beklentilere uygun düzenlemelerle,
İş birliği ve güven ortamını oluşturarak tarafların memnuniyetini sağlamaktır.
devamını oku...
Adres: Turan Güneş Bulvarı Selin İş Merkezi No: 22/44 Çankaya-Turan Güneş-Ankara








Bunun dışında genel insan vücudunun yapısı da işlenmektedir. Temel yaşam desteği, kanama durdurma işlemi, suuni sonulum ve kalp masajı gibi yaşam destekleri ile ilgili sorular yoğunlukla bu bölümde yer almaktadır.

Trafik kazasının yaşandığı bölgede nasıl önlem alınacağı, kazazede nasıl olay yerinden uzaklaştıracağı, nasıl haber verileceği, haber verirken hangi cümleleri kullanacağı ile ilgili bilgileri de barındırır. Bu bilgiler çerçevesinde 50 tane ehliyet sınavının 13 tanesi ilk yardım dersine aittir.

1) Aşağıdakilerden hangisi ilk yardımın öncelikli amaçlarındandır?

A) Trafik kazalarının önlenmesi
B) Mesleki başarının arttırılması
C) Hayati tehlikenin ortadan kaldırılması
D) Ülkedeki sağlık sisteminin iyileştirilmesi

2) Beyin, insan vücudunda ki hangi sitemin parçasdır?

A) Dolaşım sisteminin
B) Sindirim sisteminin
C) Hareket sisteminin
D) Sinir sisteminin

3) Kazazedenin ağız bölgesine ki bir cam parçası yada ayna yaklaştırılarak buharlanıp buharlanmadığına bakılması, "Bak-Dinle-Hisset" yönteminin hangi aşamasını oluşturur?

A) Dinle
B) Bak
C) Hisset
D) Dinle-Hisset



4) Olay yerinde olası tehlikelerin belirlenerek güvenli bir çevrenin oluşturulması işlemi, ilkyardımın temel uygulamalarının hangisi içinde değerlendirilir?

A) Koruma
B) Bildirme
C) Kurtarma
D) Müdahale

5) Kalp durması kısa süre içinde müdahale edilmezse dokuların oksijenlenmesi bozulur. Bu durum, öncelikle aşağıdaki organlardan hangisinde hasar oluşturur?

A) Mide
B) Beyin
C) Karaciğer
D) Kalın Bağırsak

6) Hangi durumdaki yetişkin bir kazazedeye, göğüs kemiği 5 cm aşağıya inecek şekilde basınç uygulanır?

A) Solunumu düzensin olan
B) Solunum sayısı azalan
C) Kalbi düzensiz çalışan
D) Kalbi duran

7) Bacakta turnike uygulama bölgesi neresidir?

A) Diz ve kalça arası
B) Ayak bileğinin alt kısmı
C) Ayak bileğinin üst kısmı
D) Diz kapağının olduğu bölge

8)
-Kazazede düz olarak sırt üstü yatırılır.
- Baş yana çevirilir ve çene göğüsten uzaklaştırılarak soluk yolu açılır.
- Kazazedenin bacakları 30 cm kadar yukarı kaldırılır.

İşlem basamakları verilen bu uygulamalarla ilgili olarak, öncelikle aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır?

A) Şokun engellenmesi
B) Kanamanın durdurulması
C) Zihinsel aktivitenin korunması
D) Sindirim işlevinin rahat olması

9) Derin yaralanmaya sebep olan batıcı cisim yara üzerinde duruyorsa, aşağıdakilerden hangisi uygulanır?

A) Cisim çıkarılır ve yaraya tendüryot dökülür.
B) Cismin dışarda kalan kısmı cilt hizasından kesilir ve yara sıkı sarılır.
C) Cisim çıkarılmadan tespiti yapılır ve yaralı hastaneye sevk edilir.
D) Cisim çıkarılır ve yaralı hastaneye sevk edilir.

10) Baş, boyun ve gövde ekseninin korunmasına hangi yaralanmalarda daha çok dikkat edilmesi gerekir?

A) Karın yaralanmalarında
B) Bacak yaralanmalarında
C) Göğüs yaralanmalarında
D) Omurga yaralanmalarında

11) Aşağıdakilerden hangisi burkulmalarda uygulanan ilkyardım ilkeleri arasında yer alır?

A) Burkulan eklemin kalp seviyesinden aşağıda tutulması
B) Burkulan eklemin sıkıştırıcı bir bandajla tespit edilmesi
C) Burkulan eklemin sürekli hareket ettirilmesi
D) Burkulan ekleme turnike uygulanması

12) Bayılma durumunda aşağıdaki sistemlerden hangisinin faaliyeti durur?

A) Dolaşım sistemi
B) Sindirim sistemi
C) Harket Sistemi
D) Solunum Sistemi

13) Yaralı taşımada sedye kullanımı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) Sedye kullanımı her zaman tercih edilmelidir.
B) Sadece bacağı kırılanları yatırarak taşımak için tercih edilir.
C) Sadece zehirlenme vakalarının taşınmasında kullanılır.
D) Köprücük kemiğinin kırılmasında hastanın sedye ile taşınması hayati önem taşır.



CEVAPLAR

1-c

2-d

3-b

4-a

5-b

6-d

7-a

8-a

9-c

10-d

11-b

12-c

13-a